Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

''Ανοιξαν'' τα σχολεία..


Μέσα στον υπολογιστή μου σε μια γωνία βρήκα το ξεχασμένο αυτό το μπλοκ που έχει να δει άρθρο από τον Μάη και όπως είναι αναμενόμενο θα σχολιάσω την αυριανή ήμερα.
Αύριο λοιπόν ξεκινάει μια καινούρια σχολική χρονιά οι καθηγητές θα είναι στην ίδια θέση με την ίδια κούπα καφέ ..ωχ τι είπε είναι καλοκαιράκι ακόμα με το ίδιο ποτήρι φραπέ λοιπόν και οι μαθητες θα είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που βλέπουν φάτσες που σιχάθηκαν το καλοκαίρι ξανά
Μετά τον αγιασμό ανεβαίνουμε στις καινούριες μας τάξεις διαλέγουμε θρανίο και παίρνουμε τα βιβλία μας ...ΟΤΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...cd με pdf αρχεία και ρωτάω πέρα από το κάθε πρόβλημα αυτού του Κράτους το παιδί που δεν έχει υπολογιστή θα τα μάθει από τα πανέμορφα χείλη καθηγητριών που μόλις μπήκαν στην κλιμακτήριο?
Μάλλον εκεί θα έρθουν κάτι πανέμορφες κόλλες α4 να φέρουν την αλλαγή ...
Γιατί όμως ξεχάσαμε οτι κάθε γενιά είναι δυνατότερη από κάθε κυβερνητικό όργανο ίσως αυτό να ακούστηκε σαν ''ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΡΕΕΕΕ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ''μάλλον όχι..Μπορούμε να εξεγερθουμε ίσως και να μην ήταν η κατάλληλη λέξη άλλα άπραγοι δεν υπάρχει λόγος να μείνουμε άλλωστε ο αστείος όρος δημόσια παιδεία όσο και αν ακούγεται βλακώδης ίσως πρέπει να την ζητήσουμε τελικά ειδικά φέτος με μικρές αλλαγές με σοβαρά επιχειρήματα που μπορούμε να θέσουμε και με ενότητα ίσως κάτι αλλάξουμε σε αυτό το χάος που έχει να δει η ελληνική παιδεία από το 1946 ίσως είναι η χρονιά μας ...η μάλλον η γενιά μας που θα ζητήσει την αλλαγή..

2 σχόλια:

  1. mpravo re :) eprepe na kanis mia anartisi :P apla eprepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pios 8a diafonhsei me to oti einai asteies oi fhmes (mexri stigmhs) peri ton biblion ths fetinhs sxolikhs xronias kai oti xrizoun antidrashs? kaneis. pion anipomonh na akousei tis gnomes ton sinomilikon mas pou oi problepseis tous 8eloun ka8e allo para enhmeromenous kai apofasismenous na drasoun? ego.

    8a pai3oume to: posoi 8a poune kakia kubernhsh--> posoi 8a kiritoun thn anagea katalipsh --> posous 8a doume na thn stirizoun emprakta. o xamenos ta pernei ola. diladi thn xara ths eklph3hs. 8a ekplagoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή