Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Πραγματική δημοκρατία, τώρα»

“Η αγανάκτηση που ξεσήκωσε τους Ισπανούς έφτασε απ’ ότι φαίνεται και στο ελληνικό… διαδίκτυο”
Αυτή είναι η είδηση. Μετά από καιρό το κλίμα υπάρχει, τα αιτήματα είναι κοινά και η αφορμή δόθηκε. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, πάτρα και άλλες πόλεις ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις. Σάλος στο ιντερνετ με φωτογραφίες και συνθήματα. Ίσως ήρθε η ώρα να κινητοποιηθεί και η κοινωνία της ρόδου.

Ανεξαρτήτως πολιτικών πιστεύω, υπάρχουν θέματα αυτήν την στιγμή που όλοι μας συμφωνούμε και να μια μεγάλη ευκαιρία να τα διεκδικήσουμε μαζικά.

«Οι «Αγανακτισμένοι» της Αθήνας έχουν καθημερινό ραντεβού στις 20.00, αν και όπως επισημαίνουν, είναι πάντα εκει, στο Θησείο. Εκεί θα βρίσκονται και σήμερα, Τετάρτη στις 20.00, κοινοποιούν στη σελίδα τους, για όποιον μπορεί να επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί, ασχέτως εθνικότητας, πολιτικού φρονήματος κλπ για την ανεργία, την οικονομική κρίση, τη διαφθορά, την απουσία του κοινωνικού κράτους, την έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού. Κινητοποιήσεις «αγανακτισμένων» διοργανώνονταικαι σε άλλες ελληνικές πόλεις: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Καστοριά, Ρόδο, Βόλο… .»

Ας το διαδώσουμε ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα για συμμετοχή, αλλά κυρίως ας συμμετέχουμε.

διοργανώνον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου